Wednesday 14 December 2011

How to make fresh rice noodle

การทำก๋วยเตี๋ยวเส้นใหญ่ โดยใช้ไมโครเวฟ
How to make fresh rice noodle by microwave

เครื่องปรุงที่ใช้
Ingredients

1. แป้งข้าวเจ้า 1 ถ้วยตวง
1. rice flour 1 cup.
2. แป้งมัน 2-3 ช้อนโต๊ะ
2. cassava flour or tropical flour 2-3 tbsp.
3. น้ำสะอาด 1 1/2 ถ้วยตวง
3. fresh water 1 1/2 cups.
4. น้ำมันพืช สำหรับทาแผ่นก๋วยเตี๋ยว ไม่ให้ติดกัน หรือ oil cooking spray
4. Vegetable oil for out on noodle or oil cooking spray


ขั้นตอนการทำ
How to

1. ผสมแป้งทั้งสองชนิดรวมกัน
1. Mix the flour these two together.

2. ผสมแป้งกับน้ำสักพัก แล้วนวดแป้งเล็กน้อย
เพื่อแป้งจะได้เหนียว เส้นก๋ยวเตี๋ยวจะได้เหนียวนุ่ม
2. Mix the flour with some water. Then a small thresh flour.
The flour will be sticky. Noodle will be chewy.

3. เทน้ำที่เหลือใส่ลงไปทั้งหมดแล้วคนให้เข้ากันแป้ง คนให้เข้ากัน
ให้แป้งละลายกับน้ำหมดไม่จับเป็นเม็ด
3. Pour all the less water into stir flour mix it all together
make sure they are all melt together.

4. เตรียมจานที่มีก้นเล็กน้ิอย ตักส่วนแป้งที่ผสมน้ำแล้วในจานที่เตรียมไว้
ปล. ให้เยอะพอสมควร เพราะุถ้าน้ิอยไปแป้งจะม้วนไม่ได้
4. Use a deep dish put all mixture in to the dish
Ps. Put it untill can't see picture on the dish if you put less the noodle won't be able to roll.

5. ใส่ในไมโครเวฟ ประมาณ 2 นาที หรือ มากกว่า ขึ้นอยู่กับขนาดจาน และความหนาของแป้ง
5. Put it's into microwave around 2 minutes or more depend on size dish

6. ทาน้ำมันให้ทั่วด้านบนและด้านข้าง เพื่อจะลอกออกได้ง่ายและไม่ติดกัน
ใช้ไม้พายแซะข้าง แล้วม้วนแผ่นแป้งเข้าหากัน
6. Put Vegetable oil all over for easy pill of and not stick together
use spatula for all around then roll it's all together.

เป็นอันเสร็จ :) ทำซ้ำ ไปเรื่อยๆ จนแป้ง หมด จากสูตรนี้ ทำแล้วจะได้ประมาณ กินกันสองคน

Done ^^ repead untill you finish all mixture. This can make for 2 serve.

SasiAmp*

No comments:

Post a Comment