Thursday 15 December 2011

How to make BBQ red pork in sauce with rice

การทำข้าวหมูแดง และ น้ำราดข้าวแบบง่าย
How to make BBQ red pork in sauce with rice






1. เนื้อหมู 1 กิโลกรัม หั่นเป็นชิ้นหนา 1 นิ้ว  กว้าง 2 นิ้ว
ถ้าหนาไปจะทำให้สุกยาก
1. Pork sliced 1 kg into 1 inch wide and 2 inches thick, 
if it's too thick it ll be difficult to cooked. 


2. พริกไทยเม็ด 1 ช้อนโต๊ะ 
2. Pepper seeds 1 tbsp.


3. กระเทียม 1 หัว
3. garlic 1 head.


4. รากผักชี 8-10 ราก ยิ่งเยอะยิ่งหอม 
4. Coriander root 8-10 roots if it's more it'll make more aromatic 


5. เกลือ 2 ช้อนชา
5. Salt 2 tsp.


6. น้ำตาล 5 ช้อนโต๊ะ
6. Sugar 5 tbsp.


7. สีผสมอาหารสีแดง 2 ถ้วยตวง
7. Red food coloring. 2 tsp.


8. แป้งมัน
8. tropica flour 


9. ซีอิ๋วขาว
9. Light soy sauce


10. น้ำสะอาด
10. Water






1. นำรากผักชี กระเทียม พริกไทย และเกลือ ลงในเครื่องปั่น ใส่น้ำเล็กน้อย ปั่นให้ละเอียด
1. Put Coriander root garlic pepper and salt together 
into Food blender put a little of water.


2. นำไปหมักกับหมูที่เตรียมไว้แล้ว พร้อมทั้งใส่ สีผสมอาหารลงไปด้วย
2. Put all mixture with pork then put Red coloring.


3. เก็บไว้ในตู้เย็น ข้ามคืน หรือมากกว่า
3. Keep them in freez overnight or more


4. นำหมูที่หมักเรียบร้อยแล้วมาทอดในกระทะ ตั้งไฟปานกลาง จนหมูสุก 
เหมือน หมูทอดกระเทียมพริกไทย
4. Fried pork in a pan. Medium heat. Until the pork is cooked. 
Seem like Fried pork with garlic and pepper.


5. เติมน้ำลงไปให้ท่วมหมู เติมน้ำตาลทรายแดงและซีอิ๊วขาว เล็กน้อย ชิมรสให้ออกหวานๆเค็มๆ
5.  Add water over pork. Add sugar and soy sauce. taste is  sweet and salty.


6. นำหมูออกมาย่างในเตาอบ อุณภูมิประมาณ 180 c 20 นาที
หรือ พลิกดูเรื่อยๆ ไม่ให้หมูไหม้
6. Put a pork in the oven. Temperature of about 180 c 20 minutes 
or Just make sure you not burn it.


7. น้ำที่อยู่ในกระทะทอดเมื่อกี้นี้ ให้ละลายแป้งมันใส่ลงไป ให้พอเหนียว
7. Mix tropica flour with water put a little into pan.


8. เสริฟพร้อมข้าวสวย และแตงกวา
8. Serve with steam rice and cucumber

SasiAmp*

No comments:

Post a Comment